1,500.00 рсд

Kategorija:

Opis

Antioksidansi i vitamin C su dva najbitnija sastojka kivija. Količina vitamina C na 100g kivija je 98mg, što je skoro duplo više nego što je slučaj sa pomorandžom i limunom. Konzumiranjem jednog parčeta kivija, u organizam unesemo više od 80% dnevne doze vitamina C. Preporučuje se konzumiranje kivija ujutru uz doručak.

Kivi jača imuni sistem, snižava visok krvni pritisak, štiti od kancera i raznih alergija i prehlada. Količina vitamina C u kiviju pomaže organizmu da neutrališe slobodne radikale, i tako se naše telo štiti od mnogih bolesti, posebno od onih koje imaju veze sa starenjem. Konzumiranje kivija podmlađuje ćelije u organizmu i generalno čuva zdravlje celog tela.

Preporučuje se upotreba kivija osobama koje puše i unose dosta alkohola, dijabetičarima, osobama sklonim alergijama i prehladama, trudnicama, starim osobama, ženama u menopauzi, osobama koje boluju od katarakte, i osobama sa bolestima imunodeficijencije.

© Rasadnik Mango | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll