700 рсд

  • Starost sadnice: 1 godina
  • Klasa sadnice: Prva
  • Visina sadnice: 60 cm
  • Za poručivanje  telefonom pozovite:  063/292-601

Opis

Sadnice Pampas trave

Pampas trava visina sadnica 70cm.

Karakteristike:

Pampas trava, latinski naziv Cortaderia selloana, poreklom je iz Južne Amerike i istočne Azije. Kako raste ova veličanstvena trava pravi visok busen, čija širina iznosi 2,5m. Njeno cvetno stablo završava se metlicom u boji u zavisnosti od vrste. Metlica pampas trave je dužine do 40 do 50 cm. Postoje sorte sa belim metlicama, to su ove pomenute, a sorte sa rozim metlicama su nešto nižeg rasta. Nežno rozim cvetovima cveta sorta pod nazivom Cortaderia selloana rosea. Listovi koji takođe krase ovu biljku su dužine jednog metra, uski su i zelene boje.

Cvetanje egzotične ukrasne trave počinje na jesen. Ona nije zahtevna biljka za uzgoj, kao i svaka trava. Pampas trava je močvarna biljka, što znači da zahteva dosta vode. Sastav zemlje na kojoj raste nije toliko bitan, ali naravno svakako će se bolje razvijati na plodnom zemljištu. Biljka će na proleće krenuti iz korena, tačnije izbiće iz zemlje.
Sadnja pampas trave

Ova ukasna trava sadi se iz semena ili se može razmnožiti njenim deljenjem. Ova radnja sejenja vrši se od kraja zime pa sve do juna. Mnogo je preporučljivije razmnožavanje deljenjem , iz razloga što njeno seme baš brzo gubi na klijavosti. Seme se samo treba utisnuti u zemlju, nema potrebe prekriti ga istom. Isto tako umesto zalivanja potrebno je upotrebiti metodu prskanja. Dok ne niknu prve klice najbolje bi bilo čuvati ih na temperaturi oko 22 stepena.

Niste sigurni da je ova sorta pravi izbor za Vas? Pogledajte i ostale sorte iz ove grupe koje imamo u ponudi, kliknite ovde.

  • Dostava se vrši kurirskim službama a plaćanje je pouzećem.
  • U slučaju većih porudžbina moguć je popust, pozovite nas za više informacija.
  • Garancija na sortu – ono što naručite, to i dobijete. U slučaju da neku sortu nemamo na stanju to će Vam biti naglašeno.

Posetite nas i na društvenim mrežama i pogledajte recenzije zadovoljnih kupaca

Facebook

Instagram

Sadnice su u prvoj klasi kvaliteta,prevoz robe do kupca obezbedjen za veće porudžbine.

Za svako pitanje stojimo na raspolaganju na broju telefona 063/292-601 tako da nas možete kontaktirati preko celog dana. Hvala

© Rasadnik Mango | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll