1,000 рсд

  • Starost sadnice: 2 godina
  • Klasa sadnice: Prva
  • Visina sadnice: 1,20 m
  • Za poručivanje  telefonom pozovite:  063/292-601

Opis

Sadnice Pitomi Kesten

U novije vreme kultivisanjem dobile su se forme kestena koje se koriste za proizvodnju plodova. Pitomi kesten daje velike plodove, a neke forme mogu dati i plod veličine jajeta. Biljka produkuje obilje lisne mase i veliku koršnju koja može dati čak i nekoliko stotina kilograma ploda.

Pitomi kesten samoniklo raste u južnoj Evropi, a kod nas se može naći kao šumska biljka. Oblik krošnje, kao i veličina listova dosta podsećaju na hrast, a to je zato što pripada istoj porodici kao hrast i bukva.

Pitomi kesten je acidofilna biljka, odnosno zahteva kiselo zemljište, te je za njegov uzgoj brdski predeo u Šumadiji povoljniji od Vojvodine. Reč je o veoma otpornoj biljci, pogodnoj za uzgoj u različitim uslovima.

Pitomi kesten ne napadaju invazivne štetočine koje mogu uzrokovati oštećenja na listovima ili plodovima. Pošto se ova biljka gaji u vrtu sa ciljem da se pored dekorativnosti mogu koristiti i plodovi, onda se mere zaštite moraju uskladiti sa organskim principima. Za zaštitu mogu se koristiti Vegard i Cerealis ili King bo i Trejner od aprila do septembra. Mogu se primenjivati stimulatori poput Rganika i Ekstrasola ili bakterija od maja do septembra. Kao prihranu najbolje je koristiti Slavol ili Unistart, i to u aprilu, maju i julu.

Niste sigurni da je ova sorta pravi izbor za Vas? Pogledajte i ostale sorte iz ove grupe koje imamo u ponudi, kliknite ovde.

  • Dostava se vrši kurirskim službama a plaćanje je pouzećem.
  • U slučaju većih porudžbina moguć je popust, pozovite nas za više informacija.
  • Garancija na sortu – ono što naručite, to i dobijete. U slučaju da neku sortu nemamo na stanju to će Vam biti naglašeno.

Posetite nas i na društvenim mrežama i pogledajte recenzije zadovoljnih kupaca

Facebook

Instagram

Sadnice su u prvoj klasi kvaliteta,prevoz robe do kupca obezbedjen za veće porudžbine.

Za svako pitanje stojimo na raspolaganju na broju telefona 063/292-601 tako da nas možete kontaktirati preko celog dana. Hvala

© Rasadnik Mango | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll