250 рсд

  • Starost sadnice: 2 godina
  • Klasa sadnice: Prva
  • Visina sadnice: 2m
  • Za poručivanje  telefonom pozovite:  063/292-601

Nema na zalihama

Opis

Sadnice Jabuke-Zlatni delišes

Plod srednje krupan (120-200g) Meso žuto, slatko. Osetljiva na preparate na bazi S i Cu. Cvet otporan na mraz. Dozrevanje: Sredina septembra.

Stara američka sorta. Ima umereno bujno stablo sa velikom sposobnošću grananja. Rano prorodi, a zatim rađa veoma dobro. Može biti sklona alternativnom rađanju, posebno ako stabla imaju prevelik broj plodova, loše su ishranjena i nedovoljno snabdevena vodom. Dobro je oprašuju sorte Crveni Delišes, Ajdared, Greni Smit i Gala.

Plod je veoma kvalitetan, slatkog ukusa. Međutim ima tanku pokožicu pa je osetljiv na uboje i pritiske. Pored toga, kod ove sorte česta je pojava rđaste prevlaka na plodovima, posebno ako se stabla gaje u neadekavtnim agroekološkim uslovima (veća vlažnost vazduha, magle, pojava niskih temperatura tokom porasta plodova i sl.). Zbog toga ovu sortu ne treba gajiti na lokacijama za koje je poznato da na njima plodovi dobijaju pojačano rđastu prevlaku. Rađeno je na klonskoj selekciji, pa su izdvojeni klonovi koji imaju manju pojavu rđaste prevlake na plodovima kao što su klon B ili klon Golden Reinders, koji se smatra najotpornijim na pojavu ovog poremećaja plodova.

Niste sigurni da je ova sorta pravi izbor za Vas? Pogledajte i ostale sorte iz ove grupe koje imamo u ponudi, kliknite ovde.

  • Dostava se vrši kurirskim službama a plaćanje je pouzećem.
  • U slučaju većih porudžbina moguć je popust, pozovite nas za više informacija.
  • Garancija na sortu – ono što naručite, to i dobijete. U slučaju da neku sortu nemamo na stanju to će Vam biti naglašeno.

Posetite nas i na društvenim mrežama i pogledajte recenzije zadovoljnih kupaca

Facebook

Instagram

Voćne sadnice su u prvoj klasi kvaliteta,prevoz robe do kupca obezbedjen za veće porudžbine.

Za svako pitanje stojimo na raspolaganju na broju telefona 063/292-601 tako da nas možete kontaktirati preko celog dana. Hvala

© Rasadnik Mango | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll