100 рсд

  • Starost sadnice: 1 godina
  • Klasa sadnice: Prva
  • Visina sadnice: 30 cm
  • Za poručivanje  telefonom pozovite:  063/292-601

Nema na zalihama

Opis

Plod maline Polana je intenzivno crvene boje, krupan je, čvrst po konzistenciji, bogat i aromatičan. Polana će dati plodove već u prvoj godini rasta, i potpuno je svejedno da li ste je posadili u proleće ili jesen. Prve voćke će se pojaviti na kraju jula i tada će i početi berba. Ova malina se bere sve dok ne počnu mrazevi.

Kada prođu jesenji mrazevi, njeni izdanci će se osušiti. Posle toga morate ih orezati i odstraniti.

Plod Polana maline je veoma otporan i može se bezbrižno prevoziti jer će zadržati svoju boju, miris, ukus i svežinu.

Ljudi sve više gaje Polana malinu zato što se veoma lako gaji i nisu im potrebna velika ulaganja. Za ovu malinu vam ne trebaju stubovi i žice, dakle može se uzgajati bez ikakvog naslona.

Njen rod je dobar i redovan. Na primer ako se zasadi 10 ari placa, rod može biti oko 1.5 t. Dakle na hektar zemlje dobijete 15 tona malina. Već prve godine možete zaraditi tri puta više od onoga što ste uložili. Jedna sadnica, u prvoj godini, daje od pola kilograma do kilogram ploda.

Malini Polana će najviše da odgovara rastresito, propustljivo i plodno zemljište. Trebalo bi da bude ravno i da ima optimalnu pH vrednost od 5.5 do 6,5. Ova sorta maline voli vodu, pa se preporučuje navodnjavanje po sistemu kap po kap.

© Rasadnik Mango | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll