600 рсд

  • Starost sadnice: 1 godina
  • Klasa sadnice: Prva
  • Visina sadnice: 50 cm
  • Za poručivanje  telefonom pozovite:  063/292-601

Opis

Sadnice Visterije (Plava Kiša)

Visterija – wisteria sinensis je listopadna penjačica koja može dostići visinu 4-8 m, a širinu 2-4 m. Cveta već početkom maja meseca mirisnim cvetovima  ljubičaste boje koji se nalaze u grozdovima. Sadimo je radi pokrivanja ograda ili nekih neuglednih zidnih površina. Orezuje se nakon cvetanja. Možemo da je oblikujemo i u malo stablo tako što ćemo, dok je biljka još mlada, isprepletati grane i vezati ih.

Wisteriji, plavoj kiši kao puzavici je neophodan oslonac za rast i razvoj u vidu ograde, pergole ili neke druge vrste potpore. Interesantno je da se stablo plave kiše uvek obmotava oko oslonca u smeru kazaljke na satu. Kako vrsta ima izuzetno jak i razvijen korenov sistem, vrlo je važno voditi računa da se sadnja ne vrši pored zida stambenih građevina jer u nekom trenutku svog razvoja može oštetiti temelje. Ova dugovečna vrsta koja može da živi i više od 100 godina je poznata kao simbol ljubavi i strpljenja. Iztuzetno je pogodna za ozelenjavanje u gradskim uslovima sredine jer je tolerantna na na visoke i niske temperature, na polusenovite položaje i različite tipove zemljišta kao i na gradske uslove sredine.

Niste sigurni da je ova sorta pravi izbor za Vas? Pogledajte i ostale sorte iz ove grupe koje imamo u ponudi, kliknite ovde.

  • Dostava se vrši kurirskim službama a plaćanje je pouzećem.
  • U slučaju većih porudžbina moguć je popust, pozovite nas za više informacija.
  • Garancija na sortu – ono što naručite, to i dobijete. U slučaju da neku sortu nemamo na stanju to će Vam biti naglašeno.

Posetite nas i na društvenim mrežama i pogledajte recenzije zadovoljnih kupaca

Facebook

Instagram

Sadnice su u prvoj klasi kvaliteta,prevoz robe do kupca obezbedjen za veće porudžbine.

Za svako pitanje stojimo na raspolaganju na broju telefona 063/292-601 tako da nas možete kontaktirati preko celog dana. Hvala

© Rasadnik Mango | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll